Zorgboerderij

Het ritme van de natuur
Ruimte en persoonlijke vrijheid
Vorige
Volgende

Achter de zorgboerderij is er de Bloemenpluktuin. In eerste instantie voor de gasten van de dagbesteding, maar vanaf juni mag iedereen hiervan meegenieten. De bloemenpluktuin is dan elke zaterdagmiddag open voor publiek. Voor een klein bedrag kunt u bij gasthoeve de Zijp de Pluktuin ingaan. U krijgt een mand en een schaartje en mag helemaal zelf weten welke bloemen je gaat plukken.

Ook kunt u bij Gasthoeve de Zijp terecht voor een kinder-knutselfeest of een creatieve workshop. In de werkplaats zijn diverse activiteiten op deze dag.

Het ritme van de natuur 

Dat geeft ons houvast in tijden van onzekerheid. Het ritme van de natuur beweegt ons mee in de seizoenen. Buiten zie je de zonnebloemen bloeien en de tuin geeft ons volop groenten en fruit, het is zomer. In de herfst vallen de blaadjes, de dagen korten. In de winter brandt de kachel, de kerstboom komt in beeld, het is bijna Nieuwjaar.

In de huiskamer is altijd iets terug te vinden van wat buiten groeit, bloemen in een herfststuk van mais en in de lente de narcissen en hyacinten die zo heerlijk ruiken. Wat buiten gebeurt kunnen we binnen beleven. Het ritme van de dag. Dit bestaat uit vaste, terugkerende dingen, zoals koffiepauze, activiteiten, middag- eten, rusten, e.d.

Ruimte en persoonlijke vrijheid 

Zowel ruimte buitenuit, als ruimte in jezelf. Buiten zijn in de tuin, actief schoffelen of bij de dieren. Maar ook passief, het beleven, de geur van de dieren. De bloementuin, wat een genot is voor onze zintuigen, de prachtige kleuren, wonderlijke bloemen en aroma van de kruiden.

Het genieten en het plezier beleven van de tuin, ieder op zijn eigen manier. Innerlijke ruimte, je mag zijn wie je bent op dit moment in je leven. Ieder is vrij om zelf te bepalen wat te doen, daarom kunnen de activiteiten ook heel divers zijn. We gaan samen kijken wat iemand nog heel goed kan, en waar iemand plezier in beleefd.

Table of Contents